Utolsó

Posted on Updated on

Megérkeztünk 2014 utolsó pecájához. Karácsony után már kezdett foga lenni a hidegnek, de a kemény éjszakai fagyok után napközben még felkúszott 5-6 fokra a hőmérő higanyszála, és a kisebb tavak ugyan már befagytak, de a nagyobb tavakon még reggelente fel tudták annyira törni a jeget, hogy a délelőtt végére elolvadjon. 27-én is ez volt a helyzet, és megérkezett a szokásos szélvihar is, ami a jég olvadását elősegítette ugyan, de a hőérzetünket nagymértékben rontotta.

Levi megfűzött, hogy azért mi kemény hegyi emberek vagyunk, menjünk pecázni. Mondjuk nem nagyon kellett fűznie, rögtön rábólintottam. Dóri úgy döntött, Ő inkább szkippeli az ilyen agyament időjárási körülmények között történő faxkodást, Ő a nyár gyermeke! 🙂

Pont, mint egy atomjégtörő
Pont, mint egy atomjégtörő

Nem terveztük túl hosszúra a napi penitenciát, de a tervezettnél is kurtábbra sikerült, erre mindjárt kitérek.

Volt még rajtunk kívül pár elszánt pergető a tavon, de nem volt tumultus, ezt szeretem! 🙂 Levivel egymásra néztünk, birtokba vettük a kiszemelt stéget, és már repültek is a kishalutánzatok a vízbe. Nagyjából fél órája korbácsoltuk a vizet, mikor Levi csaliját leverte az év utolsó hala. A hideg vízben nem mutatott olyan ellenállást a delikvens, mint nyáron tette volna, úgyhogy Levkó pár perc alatt partra tessékelte egy fotó erejéig a kilóharmincas csíkost.

2014 utolsó hala
2014 utolsó hala

Visszaengedéskor Levi annyira vigyázott a halra, hogy mindkét kezével belenyúlt a jeges vízbe, és hintáztatta előre-hátra, míg magához nem tért, és el nem úszott. Ez nagyon helyes, büszke vagyok rá, így is kell. A hiba csak annyi volt, hogy Levi a nagy izgalomban nem vette le a kesztyűjét, mindkettő csurom víz lett. Ezzel vége is lett a pecának, mert a metsző szélben 2 perc alatt szétfagyott a keze, ennyit pedig egy hal sem ér. Hát így lett ez a kaland a tervezettnél is kurtább.

Ezzel a hallal Levi megfogta kis csapatunk 2014. évi utolsó halát. Egyébként az elsőt is Ő fogta január 4-én egy másik tavon, így szép keretbe foglalta a horgászévünket.

2014 első hala
2014 első hala

Az eltelt egy évben nagyon sokat tapasztaltunk, Levi is nőtt egy arasznyit, elnyűtt három szemüveget, és olyan pergetőhorgász lett belőle, aki bárhol megállja a helyét, és sok felnőttel felveszi a versenyt.

Soha rosszabb horgászévet 2015-re, mint amilyen a 2014-es volt! 🙂

Görbüljön!

go.fishing

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s