Fahalacskák

Mostanában kezd szemet szúrni az egyre gyarapodó wobbler készletem nagysága. Sosincs elég dobozom a tárolásukra, a dolgozószobámban a fiókokban, polcokon, zacskókban és minden egyéb váratlan helyen bukkanok rájuk. Olyan darabok kerülnek a kezembe, amiknek a megvásárlásáról is már rég elfeledkeztem. De ez így is van rendjén! 🙂 Így került a kezembe ma ez a gyönyörű Mimix is.

Ameddig a Föld kerek, mindig lesznek wobblerek! 🙂

Ahogy forgattam, nézegettem eszembe jutott, hogy mennyi olyan wobblerem lapul még kipróbálás nélkül zacskókban vagy a fiókok mélyén, ami arra rendeltetett, hogy szebbnél szebb halakat csalogasson horogvégre. A válasz röviden, sok. Bővebben, nagyon sok.

Persze a wobbler vásárlási szokásaim ilyetén alakulásának megvolt a maga evolúciója. Kezdő tavi pergető koromban megvásároltam mindent amiről bárhol jót hallottam vagy olvastam. Volt ami bevált ezekből, volt ami nem. Mikor elkezdtem folyóvízen pergetni egy új dimenzió nyílt meg, a tavi fahalacskáim jó része egész egyszerűen túlverette magát, alkalmatlan volt húzós vízen, így újabb szortimentet kezdtem felhalmozni. És egyszer csak azon kaptam magam, hogy wobblerfetisiszta lettem, hosszú ideig nézegetem, válogatom a számomra még ismeretlen modelleket, majd otthon porosodnak és marad az a pár favorit típus, amivel megyek pergetni.

Ez egyébként nekem így teljesen rendben van, van aki bélyeget gyűjt, van aki autókat én pedig wobblereket. Viszont azon gondolkodtam, hogy ha kezdő pergető koromban találtam volna egy tematikus oldalt a fahalacskákról, akkor lehet, hogy ez teljesen másképp alakul és csak néhány modell lapulna a gyűjteményemben. Ezek után persze rögtön kipattant, hogy segítve a kezdő pergetőket, akik nem szeretnék egy kisebb banánköztársaság éves költségvetését wobblerekre fordítani, útjára indítok egy sorozatot, amiben bemutatom az általam sikeresen használt, fogós wobblereket.

Nézzük hát az egyenlők közül az egyenlőbbeket! 🙂 Leírásért klikk a névre.

  1. RAPALA ORIGINAL FLOATER (F)
  2. RAPALA (SHALLOW) SHAD RAP (SR, SSR)
  3. CHERVY MÁGNES-H
  4. SALMO THRILL
  5. MATA MINI FATTY AGENT

 

Görbüljön!

go.fishing