KajakON

Posted on Updated on

20180616_155917(0)

A pergetőhorgászatnak minden válfaját szeretem, de van kettő ami különösen közel áll a szívemhez. Az egyik az éjszakai csorgásos wobbleres partdobálós harcsapergetés, a másik pedig a nappali kistestvére, a kajakos csorgásos partdobálós domolykó pergetés. Úgy érzem, hogy egyiket se tudnám megunni. Ráadásul idén bővült az eszközparkunk egy saját horgászkajakkal, úgyhogy tűkön ülve vártam, hogy végre vége legyen a tilalomnak és a domik nyomába eredhessek.

20180616_111218
Az új üdvöske! 🙂

A kajakavatásra Levi nem tudott becsatlakozni, mert más programja volt. És bár nagyon szeretek a fiammal horgászni, de ezt most nem bántam, mert nem volt még tesztelve a kajak és azért csak egy zúgókkal tarkított vad folyóvízen kergetjük a domolykókat.

A vízpartra leérve nem a megszokott tiszta víz fogadott, hanem kakaószínű bezavarosodott folyó. Erre számítottam az előző hetek kiadós esőzései miatt, de titkon azért tisztább vízben reménykedtem. El is könyveltem magamban, hogy itt ma nem nagyon lesz hal, de az elsődleges cél úgyis a kajak tesztelése, arra pedig ezek a körülmények is kiválóak.

Az első órában nem is jutottam akcióig, de ez egyáltalán nem zavart. A kajakra hamar ráhangolódtam és onnantól kezdve élveztem a környezetet, a madárcsicsergést, hogy a legközelebbi ember kilométerekre van tőlem. De sokáig nem élvezhettem a magányt, a kedvenc matámat a part és a kajak között félúton verte le egy nagyon szép fejes. Barátkozni akart! 🙂 Messze elmaradt a korábban itt fogott legnagyobb mohos hátú példányoktól méretben, de a maga 35 cm-es hosszával azért egyáltalán nem rossz kezdés! 🙂 Egyetlen képet tudtam róla készíteni a halkiemelő hálóban, mert a sztárfotók elkészítése előtt angolosan távozott a kis virgonc.

20180616_115118
Kajakavató domi

20180616_120304

A következő jelentkezőre sem kellett sokat várni, egy kőrugany mögötti limányos részbe ejtettem be finoman a matát, és alighogy vizet ért a csali robbant a víz, jött a mohó rávágás. Ez a fajta rablás, akármennyit is élek át, mindig jókora adrenalin fröccsel jár. Megunhatatlan! 🙂

20180616_120945

És ettől kezdve, rácáfolva a zavaros víz miatt érzett félelmeimre, kapást kapás követett. Viszont rengeteg nem akadt meg, arra gyanakodtam, hogy túl nagy nekik a mata, úgyhogy lecseréltem egy Levitől nyúlt Yo-zuri fahalacskára. Régóta ki akartam már próbálni, eljött az ideje.

20180616_111331

A kis yo-zuri maradt is nap végéig, mert bár ezután is sok halam nem akadt meg, de kapásom sem lett kevesebb, úgyhogy gondoltam tesztelem mit tud. A dizájnolt kis fadarab be is váltotta a hozzáfűzött reményeket. Nem emlékszem, hogy hány egyenméretű domiig jutottam, de az biztos, hogy a darabszámra nem panaszkodhattam.

 

A méret ugyan elmaradt a vágyálmoktól, a kajakavató domim lett a legnagyobb hal aznap, de csodálatos 5 órában volt részem. Ebbe azért belejátszott az is, hogy nagyon gyorsan jött a víz a korábbi esők miatt, és nem vittem magammal lassítót. Így lett a 8 órányira tervezett csorgásból 5 óra. Olyan ígéretes haltartó helyek mellett száguldottam el dobás  nélkül vagy maximum egy dobás lehetőségével, hogy a szívem szakadt meg. Ezeket a helyeket lassú víznél legalább két-háromszor meg tudom dobni. De hát így jár, aki feledékeny! 🙂

 

Ne értsetek félre, semmiképpen nem panaszkodni szeretnék, hihetetlenül szép ez a szinte érintetlen vadvíz, és mindig tele van meglepetéssel. Biztos vagyok benne, hogy az idei évben vár még ránk itt egy-két szép halacska.

20180616_113121

20180616_153333

Görbüljön!

go.fishing

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s