Szerény szezonzárás

Posted on Updated on

20171225_111024

Levkó régóta szeretett volna egy casting bot – multi orsó kombót, úgyhogy a karácsonyfa alatt egy kiváló szett hevert, Levi nevével felcímkézve. Nyilván nagyon jó volt egész évben, hogy ilyen bőkezű volt a Jézuska! 🙂 Spinning? Casting? Mondhatnánk ugyanaz, hiszen mindkettő pergetés. Ugyanaz csak teljesen más! 🙂 Akkora különbség azért nincs, mint az európai és amerikai foci között, de mindenképpen tanulni kell az új technikát. Így hát karácsony első napja vízparton ért minket. 

Az időjárás kiváló volt, inkább a tavaszt idézte, mint a telet, de annyi időnk nem volt, hogy elmenjünk a Dunára, vagy a Balatonra, így hát a casting edukáció a szomszéd falu 20 hektáros taván vette kezdetét. Bár ez így nem teljesen igaz. Szenteste Levi azzal ment mindenki agyára, hogy a felkötött egy horog nélküli csalit az új felszerelés végére, és a fenti galériáról pöckölgette le a nappaliba gyakorlásképpen a büdös kölök! 🙂

Nagyjából két óránk volt, mert vendégeink jöttek, igazából csak annyi volt a terv, hogy Levi elkezdi megtanulni, hogyan kell dobni a casting szereléssel. A kezdeti “madárfészkek” után hamar belejött és egyre kevesebb bogot dobot, elkezdte érezni a szerelést. Amit Levi élete eddigi legnagyobb csapó sügere értékelt is. Soha rosszabb szerelés avató halat.

20171225_101526

Ezenkívül még egy tavi pecánk volt a téli szezon elején, oda én is vittem botot. Fogtunk egy-két szép csukát, de igazából messze nem volt olyan sportértéke a dolognak, mint egy vadvízi társuk megfogása esetében. Sőt, ha teljesen őszinte akarok lenni, és ez most rosszul fog hangzani, untam a dolgot. Igazából Levi miatt adtam csak be a derekam. Mindegy, egynek elment, amúgy is nagyon ritkán járunk már tavakra. Meg olyan ez mint a szex. Ha jó, akkor nagyon jó, de ha nem jó, akkor is jó.

20171126_085128

20171126_091312

Amit viszont nagyon vártam, azok a téli süllőzések voltak. Végül úgy elszaladt mellettünk a téli szezon, hogy összesen kétszer jutottam vízre. De nem kell sajnálni, mert a munka mellett volt azért egy kis telelés, síelés, mondjuk nekem inkább csak szánkózás és mindenféle egyéb programok! 🙂 Szóval az első téli pergetés az a nagyon belenyúlós süllőzés volt, amit már megírtam nektek.

A másodikat február utolsó hétvégéjén sikerült megejteni, közvetlenül a süllőtilalom kezdete előtt. Az eredeti tervek szerint Levi is jött volna, de arra a szombatra behívták az egyik megjelölt gimnáziumba szóbeli felvételire. Így végül Mikivel ketten eredtünk a tiszai tüskéshátúak nyomába.

20180224_074940

Az előző zseniális januári kaland után úgy voltam vele, hogy ha bármi is jön, az már csak ráadás, hab a tortán. De azért titkon bíztam benne, hogy megint belenyúlok egy kapitális tiszai kékfarkúba.

Gyönyörű napos időnk volt, de mínusz 4-5 fok környéke, úgyhogy a botok spiccét sűrűn kellett jégdugótlanítani, ha élhetek ezzel a szép Kazinczy-díjas kifejezéssel. Egy jó ideig nem találtuk a süllőket, de utána elkezdtek jönni. Csak éppen nem az áhított méretben.

20180224_151911

20180224_145645

20180224_123352

Pedig kerestük őket, nem kicsit. Vezettem a sodrással ellentétesen a gumit, majd azzal egy irányban is. És természetesen emelgettem a gumit a mederfenéken a sodrása merőlegesen dobva, a sodrást kihasználva szépen lebegtetve a gumihalakat. Mert dobáltunk mindenféle méretű, színű, típusú gumival. Váltottam nehezebb jigre, agresszívabb vezetésre. Majd váltottam gumiról más ínyencségekre, de bármit is csináltunk, csak az egyenméretűek jöttek.

20180224_134140

20180224_123406

20180224_123427(0)

20180224_145639

Az első öt, hat hal után nem is fotóztam tovább, nem lett volna hozzáadott értéke az újabb egyforma sül(d)őkről készült képeknek. A nagy süllők hiányát leszámítva nagyon jó napunk volt. Mikivel végigsztoriztuk az időt, gyorsan elrepült.

Most, hogy ezt leírtam, ááááá … de viszket már a tenyerem egy igaz, gerincig ható süllőrávágásra. A süllős botom ugyan azóta is pihen, de most hétvégén remélem sikerül újra összehalaznom! 🙂

A téli szezont ezzel le is zártuk, de időközben túl vagyunk egy zseniális szezonnyitó áprilisi csukázáson. Azonban ahogy a kedvenc íróm szokta mondani, az már egy másik történet lesz.

Görbüljön!

go.fishing

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s