Wobblermánia – Chervy MÁGNES-H

Posted on

Ha már legutóbb csukás vizekre eveztünk, akkor a mai wobblermánia részben kerüljön terítékre a kedvenc csukás wobblerem. Ami igazából egy harcsás wobbler, de a csukák talán még jobban rágják, mint bajuszos barátaink. Ez pedig nem más, mint a legendás magyar wobblergyártó Cservenák Péter MÁGNES-H modellje.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert ahogy elkezdtünk pergetni, szembejött velünk a MÁGNES. Rögtön megtetszett a jellegzetes egyedi formája, a nagy szemek, a kopoltyúív, a naphalhoz, vagy inkább egérhez hasonlító test. Kipróbáltuk. És bejött, egymás után adta a csukákat. Beleszerettünk.

De nem csak a mágnesbe szerettünk bele, hanem úgy általában a Chervy wobblerekbe. Jelenleg a gyűjteményem nagyjából negyven darabból áll az alábbi modellekből: mágnes, mágnes-h, c48, c96, küsz, pikó, dévér, doctor, h-max, h-max duó, cselle, csepp.

Viszont ma már nagyon ritkán dobálom őket, mondhatni csak akkor ha már semmi más nem működik. Ennek a szomorú apropója, hogy idén halt meg a manufaktúra atyja Cservenák Péter. Több Chervy már nem fog készülni, úgyhogy innentől minden beszakított darab különösen fáj. Illetve ez nem teljesen igaz, hallani arról, hogy új kezekbe kerül a márka és folytatódik a gyártás, jelenleg kísérleteznek a gyártástechnológiával. De az már akkor sem olyan lesz, mint az eredeti.

De nézzük a MÁGNES-H modellt. Ez a modell a süllő és csuka horgászatára ajánlott MÁGNES erősített harcsás verziója. Minden darab egyedileg kézzel van formálva és festve, valamint erős acéldrótozat van bennük végigvezetve. Nagy tőkesúlyának és formájának (7cm, 20g) köszönhetően kiválóan dobható, úszó típusú wobbler. De az igazi lényege, a lelke a mozgás. Nagyon intenzív mozgású, nagy rezonanciájú modell, ami nem csak veret, de billeg is bevontatás közben. És ennek nem tudnak ellenállni a csukák.

Ma már nem a wobbler az első számú csali, amit csukázásnál előveszek, de ha csukázás közben wobblerhez nyúlok, akkor nincs kérdés. A legtöbb csukámat a MÁGNES-H-nak köszönhetem. Fogtunk már vele egyébként gyönyörű balinokat, süllőt is, de harcsát még nem sikerült! 🙂 Mondjuk nem is erőltetjük, a fentebb leírtak miatt. Ha majd jön az “új Chervy”, akkor biztos vagyok benne, hogy feltöltjük a készletünket és megpróbáljuk vele a bajuszosokat.

Ha süllőzni megyek a Dunára, a Rapalák mellett akkor is ott van mindig pár Chervy:

Dóri első pergetve fogott csukáját is egy Chervynek köszönheti, bár az éppen egy cselle volt, nem mágnes.

IMG_4983

Persze Levi és én is gyönyörű halakat köszönhetünk a mágnesnek:

Nagyon drukkolok az új gyártónak, hogy meg tudja őrizni ennek a wobblercsaládnak a jó tulajdonságait, ha megjelennek az új darabok, akkor az elsők között leszek, aki ki fogja próbálni őket! 🙂

Görbüljön!

go.fishing

2 gondolat “Wobblermánia – Chervy MÁGNES-H” bejegyzéshez

  Levi said:
  2016-12-17 - 19:53

  Tényleg jó csali a mágnes (annyira vigyázok rájuk, hogy már csak néha használom 🙂 )

   ridgeback75 said:
   2016-12-17 - 21:09

   Majd betárazunk az új szériából, ha majd lehet kapni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s