Szarvasnász idején

Posted on Updated on

01sz

Szarvasbőgés semmivel össze nem téveszthető zengő hangjait sodorja felém a szél. Egy erőtől duzzadó bika. Őt is hajtja a vére. Akárcsak engem. Ma este mindketten a játszópajtásainkat keressük. Ő formás szarvastehenek én pedig formás süllők személyében. Remélem, hogy mindkettőnknek szerencséje lesz.

Azon gondolkodom, hogy az idei nyár is úgy elment, mintha nem is lett volna. Augusztus vége van, elkezdődött a szarvasbőgés, ami az ősz közeledtének csalhatatlan előjele. Jó lenne akasztani még egy nyárbúcsúztató süsüt a lassan ballagó vízben. Bár nem panaszkodhatom, az előző pecák jól sikerültek. Hogy is volt?

Először jött a tépett torkú balin. Nagy harcos volt, remélem most is ott hajtja a küszöket.

02sz

Utána beköszönt egy másfeles forma tüskéshátú.

03szEzután mi is …? Ja igen, a kisöccse, aki ugyanúgy odavágott, mint a nagyok! 🙂

04sz

Majd megérkezett a kisöccs ikertesója is.

05sz

Ezután viszont gyönyörűen alakult és benézett egy kettes forma. Ő már igen szép volt.

07sz

06sz

És most itt állok a sötétben és próbálom lezárni a nyarat. Nagyon nincs érdeklődő a fahalacskára, dobok, tekerek, dobok, tekerek … és közben jár az agyam.

Érdekes dolog ez az éjszakai pergetés, elképesztő módon ki lehet zárni a környezetet. Néha annyira rá tudok hangolódni, hogy a wobbler minden apró rezdülését külön külön érzem, kiélesedik az érzékelés, a hatodik érzék ha úgy tetszik. És ilyenkor általában megérzem a halat, akkor is ha semmilyen ráutaló jel nincs. És az esetek többségében másodperceken belül tényleg robban a víz.
Na a ma este az nem ilyen. Nagyon nem bírok ráhangolódni, sok minden kavarog a fejemben, nem tudom lezárni a fájlokat. Próbálom becsukni a szemem, az időként segít. De ma az sem. Elvesztem az egyensúlyom és dőlök előre. Inkább kinyitom. Ráadásul el is akadtam. Basszameg.

Opsz, mégse. Elindult az akadó! 🙂 Az öreg folyó úgy döntött, hogy ismét megajándékoz, érzem, hogy jó hal. Érzem, hogy süllő. És süllőhöz képest elég jól védekezik. Mikor felsejlik a felszín alatt, akkor már tudom, hogy az idei nyár legszebb tüskéshátúja. Kiveszem, kettőfél környéke. Gyors fotó és búcsúzás.

08sz

Ősszel veletek, ugyanitt! 🙂

Görbüljön!

go.fishing

2 gondolat “Szarvasnász idején” bejegyzéshez

  Levi said:
  2016-10-24 - 19:51

  Reméljük lesz még pár ilyen szép süllő, de most már nekem is kéne valamit fognom a Dunán 😀

  Nézzétek meg ezt a youtube csatornát én csinálom pecás videók vannak rajta: https://www.youtube.com/channel/UCbVgW8REoHlxNU-mm6iuZGQ

   ridgeback75 said:
   2016-10-25 - 10:48

   Rajtam ne múljon, ha nincs suli, viszlek!. Jól promózod a csatornádat! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s