Enni vagy nem enni?

Posted on

Miután fogtuk szép számban a csukákat, elkezdett motoszkálni bennem a fenti kérdés. Csukát még sosem ettem korábban, így végeztem egy közvéleménykutatást, nálam szerencsésebb barátaim körében, hogy finom e a csuka? A végeredmény az lett, hogy nem, mert elég “érdekes” mellékíze van. Egy, csak egy ember volt talpon a vidéken, aki tartotta bennem a lelket, és állította, hogy a csuka márpedig finom. Ő volt Huba. És igaza lett! De milyen igaza! 🙂

Huba különvéleményéből kiindulva, úgy döntöttem, megkóstolom a csukát. Az idők során a sok tucat kifogott példányból kettőt hazavittünk, az egyikből tepsis csuka lett, a másikból citromos panírban rántott csuka. Most a rántott csuka receptjét írom le, mert az rém egyszerű, nem lehet elrontani.

HOWTO

A csukát bárhogyan készítjük, a leglényegesebb momentum, hogy a konyhakész csukahúst legalább 4-5 órán keresztül fokhagymás tejben kell áztatni. Így nem hogy a mellékíze tűnik el, de isteni finom lesz. Annyi tejet szoktam önteni a csukára, hogy teljesen ellepje, és mennyiségtől függően 5-10 gerezd fokhagymát nyomok fokhagymanyomóval a tejbe és elkeverem.

Miután kivettem a tejből, hideg vízben lemosom, és kicsit besózom a húst. Ezután hagyom állni nagyjából fél órát.

Innentől kezdve, klasszikus rántotthús készül, egy kis különbséggel. A halszeleteket először lisztbe majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom. A trükk ott van, hogy a tojásba belereszelem egy citrom héját – otthoni biocitrom rulez! 🙂 – esetleg még egy-két csipet sót is teszek bele, majd elkeverem. Ezután a szokásos módon, forró olajban szép aranybarnára sütöm, és kész is.

A köretet rátok bízom, sok minden megy hozzá! 🙂

Nyaralásból kifolyólag a következő posztig kicsit több idő fog eltelni, addig is agyaljatok sokat a horgászaton, vagy horgásszatok sokat! 😉

fishbrain
STAY TUNED!

Görbüljön!

go.fishing

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s