Visegrádi szivárványosok

Posted on Updated on

Ha már akváriumi horgász, akkor időutazásunk mai állomásán akváriumban fogunk pecázni. De micsoda akváriumban!

Fellelkesülve az egy darab pergetve fogott süllőmön és egy darab csukámon lelkesen elkezdtem keresgélni a kezdő pergetőknek való helyeket, így találtam a Visegrádi Pisztrángos Tavakra.

Sokat nem tudtunk a helyről, de a lényegi információk rajta voltak a honlapon. Azt azért tudtuk, hogy a célhalunk egy nem őshonos, de gyönyörű hal, a szivárványos pisztráng lesz.

Szivárványos pisztráng
Őszivárványossága

2013 decemberében Levivel autóba vágtuk magunkat, és irány Visegrád. Nagyjából háromnegyed óra autózás után megérkeztünk Visegrádra, ahol a révállomásnál a fellegvár felé kanyarodva indulunk a tóhoz, ami csodálatos környezetben fekszik. Tényleg gyönyörű a környezet, kiváló túracélpontok a Telgárthy-rét és az Apátkúti-völgy, vagy fel a várba, és onnan a kilátás a Dunakanyarra. Hmmm …

Dunakanyar
Gyönyörű

 Szóval, megérkeztünk a tavakhoz, és a csodálatos környezetben találtunk három, öööö … meglehetősen pici akváriumot tavat. Mindegy, ha ekkorák, akkor ekkorák. A három tóból egyben voltak pisztrángok, viszont abban sok, a tiszta vízben szabad szemmel is látszottak. Összeraktuk az UL pecákat és elkezdtünk pergetni. Szerencsére éhesek voltak, egymás után jöttek a kapások, Levinek is, nekem is. Nagyjából 1,5 órát pergettünk, de a tó akváriumi jellege ellenére nagy élmény volt. A tiszta vízben végig láttuk az akciókat, ahogy a műcsali után fordultak, rávágtak, és utána küzdöttek, mint a tigris. De komolyan, méretükhöz képest elképesztően erős, küzdős halak, rengeteg kirohanással, vízből kiugrással, szaltóval. Sok halat úgy vesztettünk, hogy kiugrott a vízből, és a levegőben kirázta a szájából a lenyomott szakállú horgot.

Nagyjából másfél óra múlva befejeztük a pecát, nem mintha nem lett volna kedvünk folytatni, de a kifogott halat meg kell tartani, és már volt éppen elég. Idézet a tavak honlapjáról:

Mivel a pisztráng rendkívül érzékeny hal, ezért a kifogott halat sajnos

nem lehet visszaengedni, mert elpusztulna, ezért ezt meg kell vásárolni.

A pisztráng ára: 1750 Ft/kg.

Napijegy: 500 Ft

Mondjuk ez a pusztulás dolog nagy kamu… Semmi gondom azzal, hogy el kell hozni a kifogott halat, hiszen ez egy üzleti vállalkozás, de minek ez a süket duma?! No, mindegy is.

Szóval a pecát befejeztük, és fizettem, mint a katonatiszt, de a visegrádi kirándulásnak még nem volt vége.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A peca után bóklásztunk egy-két órát az erdőben, majd csillapítani kellet az éhségünket! 🙂 A tavak tulajdonosa üzemelteti a tavaktól párszáz méterre az Ördögmalom Erdei Éttermet, ahol a nagyon finom hal- vad- és mindenféle ételek mellett lehetőség van arra is, hogy a pisztrángos tavakból frissen kifogott pisztrángunk helyben történő elkészítését kérjük. Mi nem ezt az opciót választottuk, mert a zsákmányt a családnak készítettem el otthon, de mindketten pisztrángot ettünk, Levi mandulásat, én fokhagymásat, kiváló volt!

Mandulás pisztráng
Mandulás pisztrángunkat add meg nekünk ma

Pár héttel később, az Ünnepek között még leszaladtunk ide egyszer, ekkor kiegészültünk Dorcossal, Mónival és Arabbal, viszont már sokkal kevésbé voltak étvágyuknál a pisztrángok, de párat ekkor is sikerült fülön csípni.

Összefoglalva horgászni csak kezdő horgászoknak ajánlom, de egy napot eltölteni itt a családdal, na arra kiváló a hely! Ha valaki nem horgászik, és nincs botja, annak adnak spiccbotot a tavon ( benne van a belépő árában ), és a halfogás élménye azzal is ötös! 🙂

Görbüljön!

go.fishing

Egy gondolat “Visegrádi szivárványosok” bejegyzéshez

    Pisztrángteszkó « Akváriumi horgász said:
    2014-12-21 - 13:03

    […] Nálunk ilyen magától értetődővé vált az elmúlt években, hogy pisztrángért a Visegrádi Pisztrángos Tavakhoz megyünk, ha úgy tetszik […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s