Róka fogta csuka

Posted on Updated on

A mai poszt címe helyesen: Róka Teki fogta csuka

Akik ismernek, tudják, hogy rajongok a teknősökért. Az egész gyerekkoromban kezdődött egy klasszikus, karácsonyra kapott ékszerteknős párral. De míg a legtöbb hasonló esetben szegény tekik a kukában, jobb esetben a Margit-szigeti tóban végezték, addig bennem felébredt az érdeklődés irántuk, és a sorsunk összefonódott! 🙂

Az elmúlt évtizedekben több, mint 20 fajt tartottam, és szerencsés esetben tenyésztettem is, mikor csúcson volt az állomány, több, mint 60 egyedet számolt. Ebben benne voltak a 10 cm-es pettyes vízitekik, és a 20 kg-os szenestekik is! 🙂 Mára csak a kedvenc kígyónyakú tenyészcsoport és egy matamata maradt. Majd ha kirepülnek a gyerekek, és lesz időm, újra bővülhet az állomány.

Mielőtt rátérek arra, hogy jön ide a csuka, pár kép az elmúlt évtizedekből:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Persze a HKK-ból is van kedvenc tekim:

Kölyökteki

No, de térjünk vissza a halakhoz, hiszen ez a blog elsősorban róluk szól. Elöljáróban még annyit, hogy a teknősöket alapvetően két nagy csoportra bonthatjuk: szárazföldi és vízi. Általában igaz, hogy a szárazföldiek növényekkel táplálkoznak, míg a víziek hússal, ami jelen esetben halat jelent.

A lenti videót csak erős idegzetűeknek, a többiektől most elbúcsúzom.

A két főszereplő: egy db csuka, aki szegény, nagyon nehéz helyzetbe került, és egy db aligátorteknős ( itthon veszélyes állatnak minősül, nem véletlenül, de látnátok csak a durvább v2.0 kiadását a keselyűtekit! ).

Ilyen az, mikor nem a csuka a csúcsragadozó.

Görbüljön!

go.fishing

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s