Az első szikra

Posted on Updated on

Egészen 2007 szeptember 29-ig utazunk vissza az időben, ami a horgásszá válásom szempontjából JELES NAP.

evolution
Az evolúció megállíthatatlan

Pít szólt, hogy van egy régi ismerőse, akinek van egy magántava, nincs e kedvem lemenni oda, kipróbálni a pecát. Mondtam, hogy dehogynincs, de se expert nem vagyok ( gyerekkoromban talán 2x fogtam horgászbotot a kezembe ), se felszerelésem. Pít megnyugtatott, hogy nem gond, a tó tele van hallal, nem publikus, csak páran horgásszák, és Ő ad kölcsön botot. KIRÁLY!

Fokozott izgalommal vártam, hogy menjünk, két dolog miatt is. Egyrészt, mindig jó egy új dolgot kipróbálni, másrészt, ekkor Levi már 4, Dóri pedig 2 éves volt, úgyhogy leadtam egy csomó régi hobbimat, és éppen ideje volt olyan után nézni, amit családostól is lehet űzni. Gondoltam hátha ez lesz az! ( Ez részben bejött, mert Dorcos és Levkó nagyon szeretnek pecázni, Márti viszont másképp van ezzel, de ezt most hagyjuk! 🙂 )

Szóval megérkeztünk a tóra, ami valahol Sárbogárd(?) mellett van, és ~4 hektár. A tó és a környezete is nagyon szépen ápolt volt, de megtudtam, hogy mikor megvették, akkor egy mocsaras, nagyon elhanyagolt terület volt, és rengeteg munkát tettek bele, mire kialakultak ezek a paradicsomi állapotok.

Miután kigyönyörködtem magam, az első amit megpillantottam, az egy … egy … ponty … cápa, rohadt nagy piranha … vagy milyen koponya volt. Uhh, mondom, tök jó ez a tó, csak úsznom ne kelljen benne. Rövid gondolkodás után rákérdeztem, hogy ez milyen szörny, esetleg totemállat, vagy valami kultikusan tisztelt rontásűző ereklye? Kiderült, hogy szegény pára egy 10+-os csuka volt, amíg élt, és a mohóságának áldozata lett.

A története röviden: a tógazda egyszer csak arra lett figyelmes, hogy valami nagyon mozgolódik a sekélyesben. Csuka koma vergődött ott, a torkában keresztben megakadva egy kilón felüli ponty. Rövid tusa után szegénynek itt befejeződött a földi vízi pályafutása.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A rövid sokk után, kipakoltuk a horgászfelszerelést. Két bot volt nálunk Pítnél, de ÚR volt, az egyiket nekem adta. Persze Ő szerelte fel, mert lövésem se volt hozzá, illetve megmutatta, hogy kell bedobni. Mármint nem az egész botot, csak a felszerelés vízbe kívánkozó részét.

IMG_4116
Pít, az ügyes pecás, megmutatja, merre van a tó

Összesen 4 órát horgásztunk, úszózva kishallal, illetve fenekezve, de ebben a tóban tényleg búvárok akasztgatták a horogra a halakat, és nem kezdő OWD-k, hanem minimum divemasterek. Szóval ez alatt a rövid idő alatt fogtunk 2 süllőt, Pít úgy emlékszik, Ő fogta a nagyobbat, de természetesen téved, én fogtam. Ö … ezt ne mondjátok neki. Fogtunk több nagyon szép pontyot, egy pár törpeharcsát ( ekkor tudtam meg, hogy szegények csak halászlébe kívánatosak alapnak, tóba nem ), és élő kishallal valamit, amit hirtelen sógor se tudott hová tenni, és tőlem kérdezte, hogy mi az. -Ez? Mi lenne, hal – tört ki belőlem legendás intelligenciám. Pár másodperc után Pít szemében megcsillant a felismerés: -Compó! Azért volt neki fura, mert élő kishallal fogtuk ( valami mutáns x-fish lehetett ). Természetesen én ezen nem lepődtem meg! Akkor azért, mert nem tudtam, hogy miért kellene meglepődnöm, ma meg már azért nem, mert azóta láttam Hubát, ahogy pergetve twisterrel fogott amúrt. De nem ám beleakadt a horog, hanem az amúr rárabolt a twisterre. Úgy látszik, minden fajból vannak kevésbé fajtareprezentáns egyedek. Szóval ő is egy deviáns compó volt.

“Ha a cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog!” – ugye.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hm, mondom, ha ez a horgászat, ez nem is annyira rossz.

Fogalmam nem volt, hogy milyen prémium horgászatban volt részem …

Az itt fogott süllő után a következőt majdnem napra pontosan 6 évvel később fogtam! 🙂 Persze semmi egyébről se volt halvány lilám se, de kezdtem kapisgálni, hogy ez egész jó hobbi lehet. Utána még egyszer tudtunk lemenni erre a tóra, de akkor a gyerekekkel, úgyhogy aznap csak zsebpecázni segítettem nekik. Persze nagy volt a sivalkodás és az öröm, mert rengeteg kishalat fogtak. Nekik is tetszett! 🙂

Görbüljön!

go.fishing

2 gondolat “Az első szikra” bejegyzéshez

    […] az előző bejegyzésben remekül induló horgászkarrierem a következő pár évben mélyrepülésbe […]

    Tököli fiaskó « Akváriumi horgász said:
    2014-02-11 - 14:01

    […] – nagyon sikeres horgászat sógorral egy magántavon. Lekesedési faktor ( 10-es skálán ): 7 Továbbiakban: […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s